Mislykket bollebaking

Prøvde meg på å lage boller. Noe som ikke gikk like bra som det pleier. Valigvis elsker jeg å drive med all slags ting på kjøkknet, men baking er vel det jeg liker aller best. 
Jeg kan vel si det slik at jeg klarte å drepe gjæren, bollene ville ikke heve, resultatet ble forferdelig og jeg klarte først å lage deigen med altfor lite mel. Fungerer fett det ja.. De falt ivertfall i smak her i hus, og det er nok det som tels mest. Utseende er ikke alltid like viktig om smaken er god.  

-Vanessa

Dinner time

Da var dagens middag på bordet - laget av "super kokken", nemlig meg. Hahha, neida. Men jeg liker iallefall å lage mat og jeg liker å bake, og tror Vanessa også gjør det. Før bakte vi nemlig alltid en eller annen kake da vi gikk sammen. Så kanskje jeg blir kokk? 


- Karo 

Baking


I morgen får vi beslk fra familie fra London, så derfor har jeg stått på kjøkkenet en stund og lagd kake. Er det en ting jeg virkelig liker å gjøre, så er det å bake. Alt fra marengs til bløtkake, et godt tidsfordriv også. Når været er skikkelig dårlig, passer det jo også helt perfekt. 

Liker du å bake? 
-Vanessa 

Oreokake - enkel og god oppskrift

Fikk spørsmål om jeg kunne legge ut oppskriften til oreokaken jeg lagde for en stund siden. Jeg har selv kun lagd denne to ganger, og den ble liek god hver gang. Må være noe med denne oppskriften, for jeg har smakt noen som rett og slett bare gjør meg kvalm etter noen biter. 


Dette trenger du:
Ca 450g oreo kjeks.
100g smeltet smør.
2 pk. Tine kremost naturell, eller 1 pk philadelphia original.  
2,5 dl melis.
Ca 3,5 dl kremfløte( skal egentlg være amerikansk cool whip, men den er umulig å finne i Norge. Går ann å bruke Menkomel whipping, eller bare helt vanlig kremfløte).
2,5 spiseskjeer sukker.
1 pose sjokolademousse
3 dl melk til moussen(kan fint også bruke 2dl lettmelk og 1dl helmelk) 
 
Bilde ikke tatt av meg. 

Fremgangsmåte: 
1/4 del av oreo kjeksene legges for seg selv i en skål og brekkes opp i småbiter. Ta resten av kjeksene og putt i en pose, og smuldre de opp i små biter(nesten til pulver).
Smelt smør, og hell det over i kakesmulene, du har most , i en bolle og bland det godt til det kan smøres i en form. Bruk en 24 cm rund form. 

Bilde er ikke tatt av meg

Mix så kremosten med melis med en mixer så det blir en luftig og kremete masse. 
I en annen bolle mixer du kremfølten sammen med sukker, men pass på at du ikke mixer det så mye at det blir smør. Bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til å røre forsiktig inn i den ferdige ostekremen. Smør så denne massen du har vispet sammen, over kakebunnen og fordel halvparten av kjeksene du har satt til side. Sett kaken i kjøleskapet i 30 minutter.

Bilde er ikke tatt av meg.

Mix opp sjokolademoussen etter fremgangsmåten som står bak på pakken. Rør så inn de siste kjeksene i sjokolademoussen. Smør massen over kaken og sett i kjøleskapet i ca 1 time. 
Tilslutt legger du et lag med krem på toppen, og pynter eventuelt med kjeksmuler(om det er noe igjen) eller lag et mønster med vanlig sjokoladesaus, som jeg pleier å gjøre.
 
Bilde er privat.
Kaken blir aller best om du lager den dagen før, og lar den stå over natten. Men om du er en av de typene som ikke klarer å vente, går det også ann og ikke la den stå så lenge i kjøleskapet som fremgångsmåten sier. 
Den blir god da også, men aller best om den får stå i kjøleskapet til helst over natten. 


Så er det bare å nyte kaken! 
arkiv


September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011

kategorier


10 Days
Anbefalinger
Blogg
Foto
Håndball/trening
Klær og mote
Konkurranse
Mat/Oppskrifter
Musikk
Outfit
Saker som opptar
sminke&hår
Sommer 2011
Tyrkia 2011
Ukas blogg
Video

lenker


blogg.no
we<3it

design laget av:


Cathrine Krispinussen
hits