Mislykket bollebaking

Prvde meg p lage boller. Noe som ikke gikk like bra som det pleier. Valigvis elsker jeg drive med all slags ting p kjkknet, men baking er vel det jeg liker aller best.
Jeg kan vel si det slik at jeg klarte drepe gjren, bollene ville ikke heve, resultatet ble forferdelig og jeg klarte frst lage deigen med altfor lite mel. Fungerer fett det ja.. De falt ivertfall i smak her i hus, og det er nok det som tels mest. Utseende er ikke alltid like viktig om smaken er god.

-Vanessa

Dinner time

Da var dagens middag p bordet - laget av "super kokken", nemlig meg. Hahha, neida. Men jeg liker iallefall lage mat og jeg liker bake, og tror Vanessa ogs gjr det. Fr bakte vi nemlig alltid en eller annen kake da vi gikk sammen. S kanskje jeg blir kokk?






- Karo

Baking


I morgen fr vi beslk fra familie fra London, s derfor har jeg sttt p kjkkenet en stund og lagd kake. Er det en ting jeg virkelig liker gjre, s er det bake. Alt fra marengs til bltkake, et godt tidsfordriv ogs. Nr vret er skikkelig drlig, passer det jo ogs helt perfekt.

Liker du bake?
-Vanessa

Oreokake - enkel og god oppskrift

Fikk sprsml om jeg kunne legge ut oppskriften til oreokaken jeg lagde for en stund siden. Jeg har selv kun lagd denne to ganger, og den ble liek god hver gang. M vre noe med denne oppskriften, for jeg har smakt noen som rett og slett bare gjr meg kvalm etter noen biter.


Dette trenger du:
Ca 450g oreo kjeks.
100g smeltet smr.
2 pk. Tine kremost naturell, eller 1 pk philadelphia original.
2,5 dl melis.
Ca 3,5 dl kremflte( skal egentlg vre amerikansk cool whip, men den er umulig finne i Norge. Gr ann bruke Menkomel whipping, eller bare helt vanlig kremflte).
2,5 spiseskjeer sukker.
1 pose sjokolademousse
3 dl melk til moussen(kan fint ogs bruke 2dl lettmelk og 1dl helmelk)

Bilde ikke tatt av meg.

Fremgangsmte:
1/4 del av oreo kjeksene legges for seg selv i en skl og brekkes opp i smbiter. Ta resten av kjeksene og putt i en pose, og smuldre de opp i sm biter(nesten til pulver).
Smelt smr, og hell det over i kakesmulene, du har most , i en bolle og bland det godt til det kan smres i en form. Bruk en 24 cm rund form.

Bilde er ikke tatt av meg

Mix s kremosten med melis med en mixer s det blir en luftig og kremete masse.
I en annen bolle mixer du kremflten sammen med sukker, men pass p at du ikke mixer det s mye at det blir smr. Bruk ca halvparten av den stivpiskete kremen til rre forsiktig inn i den ferdige ostekremen. Smr s denne massen du har vispet sammen, over kakebunnen og fordel halvpartenav kjeksene du har satt til side. Sett kaken i kjleskapet i 30 minutter.

Bilde er ikke tatt av meg.

Mix opp sjokolademoussen etter fremgangsmten som str bak p pakken. Rr s inn de siste kjeksene i sjokolademoussen. Smr massen over kaken og sett i kjleskapet i ca 1 time.
Tilslutt legger du et lag med krem p toppen, og pynter eventuelt med kjeksmuler(om det er noe igjen) eller lag et mnster med vanlig sjokoladesaus, som jeg pleier gjre.

Bilde er privat.
Kaken blir aller best om du lager den dagen fr, og lar den st over natten. Men om du er en av de typene som ikke klarer vente, gr det ogs ann og ikke la den st s lenge i kjleskapet som fremgngsmten sier.
Den blir god da ogs, men aller best om den fr st i kjleskapet til helst over natten.


S er det bare nyte kaken!




arkiv


September 2011
August 2011
Juli 2011
Juni 2011
Mai 2011
April 2011
Mars 2011

kategorier


10 Days
Anbefalinger
Blogg
Foto
Hndball/trening
Klr og mote
Konkurranse
Mat/Oppskrifter
Musikk
Outfit
Saker som opptar
sminke&hr
Sommer 2011
Tyrkia 2011
Ukas blogg
Video

lenker


blogg.no
we<3it

design laget av:


Cathrine Krispinussen
hits